PVC дограма Варна, алуминиева дограма Варна, промишлени ремонти, окачени фасади, зимни градини
 

Полезни съвети за поддръжка за PVC и алуминиева дограма


16 Юни 2017 г.

PVC и алуминиевата дограма е с висока издържливост и когато е поставена професионално може да Ви осигури над 20 години безпроблемно използване. Въпреки това е необходимо да полагаме грижи за нея.

1. Почиствайте дограмата със специален препарат.

Съществуват различни методи за почистване на алуминиевата и ПВЦ дограма, специалистите са единодушни в едно - за отстраняване на замърсявания не трябва да се използват абразивни материали. Те ще навредят на профила и ще отстранят горния му слой или дори боята. 

2. Смазвайте подвижните елементи от обкова минимум веднъж годишно за да продължат да функционират добре. За смазването може да използвате масло за шевни машини. Необходими са само няколко капки. Редовното смазване ще Ви осигури гладко функциониране на подвижните елементи.

3. Регулирайте плътността на затваряне на дограмата според сезона. За да проверите на какъв режим е настроена Вашата дограма може да поставите лист хартия между рамката и прозореца. Ако лесно издърпвате листа, прозорецът е в летен режим. Ако за издърпване на листа трябва да дръпнете силно и при това листът се скъса, прозорецът е в зимен режим. Ако през лятото прозорецът се остави в зимен режим, при честото отваряне и затваряне, уплътнителят ще се износи бързо. Регулирането на плътността на затваряне се извършва в рамките на 10-15 минути от професионалист.

Обадете ни се за да Ви посетим и да настроим Вашата дограма на необходимия сезонен режим.

 

Назад

Архив:

Критерии за избор на стъклопакет

Цветове и декори при дограмата

Защо е толкова важен изборът на стъклопакет?

Как да се грижим за PVC дограмата?

Има добри решения и по време на криза ...

 
     
© Стройпродукт Крайчев
интернет маркетинг от Invitro Ltd. : : : концепция и дизайн от Lemon.bg